IS JOUW HUID OOK VERSLAAFD?

geplaatst in: Uncategorized | 2
Smeren smeren en nog eens smeren! Word jij daar ook zo gek van?
Neem nou de lip verzorging, als je smeert is het goed, maar zodra je ermee ophoudt ben je weer terug bij af.
 
WEL EENS VAN EEN PARAFFINEVERSLAVING GEHOORD?
Wanneer je stopt met smeren van je crème of lippenbalsem, geeft dat een droog en trekkerig gevoel, omdat je huid door het smeren nauwelijks meer in staat is om zelf nieuwe huidvetten aan te maken. Dus smeer je snel weer de crème of lippenbalsem om het akelige trekkerige gevoel te stoppen.
Dit wordt ook wel ‘paraffineverslaving’ genoemd.
Enkele stoffen die paraffineverslaving kunnen opwekken zijn paraffine, lanoline (wolvet) en vaseline. Anders dan dierlijke of plantaardige olie, wordt minerale olie gewonnen uit aardolie (petroleum). Kortom je moet oppassen met het gebruik van minerale oliën of vetten. Ze kunnen een laagje over de huid vormen waardoor de poriën verstopt raken. Ook lossen de huidvetten op door veelvuldig smeren, met als gevolg dat de vochthuishouding en zuurstofopname van je huid geblokkeert raakt. Wordt de huid langdurig in haar natuurlijke processen gehinderd, dan bereik je zelfs het tegenovergestelde van wat je zou willen bereiken. In plaats van een soepele huid door al dat smeren, droogt deze juist uit, met allergische reacties en zelfs soms acne tot gevolg.
DUS GA VOOR 100% NATUURLIJKE PRODUCTEN.
Pak jouw dagelijkse huidverzorgingsproducten er eens bij een kijk achter op de ingrediëntenlijst of er ook minerale oliën in zitten. Nog een leuk weetje wat als eerst in de lijst staat zit er het meeste in. De meest gebruikte INCI-naam (namen die gebruikt worden in de ingrediëntenlijst) voor cosmetische minerale olie is Paraffinum Liquidum. Andere namen voor minerale olie zijn Paraffinum Perliquidum, Light Liquid Paraffin, Light Mineral Oil, Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Liquid, Paraffinum Subliquidum, Paraffin Oil, White Oil en White Mineral Oil.
Smeer alleen op jouw huid wat je kunt eten! Want 60% van wat je op je huid smeert,
wordt opgenomen in je bloed. Dus het is net zo belangrijk om goed op te letten wat je op je huid smeert als dat je op je voeding let.
WAT MERK JE DAN ALS JE STOPT?
Bij het overstappen van een paraffine crème naar een 100% natuurzuiver product, moet een huid vaak wel minstens een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke en biologische verzorging. In die periode voelt je huid soms heel droog en trekkerig aan je ziet soms meer velletjes en zelfs ook soms pukkeltjes.
 
HOUD VOL!!
Heb vertrouwen dat het goed komt. Jouw huid wordt zelf weer aan het werk gezet in deze periode en overbodige afvalstoffen worden afgevoerd. Na die maand wordt jouw huid echt zachter en ziet er stralender en natuurlijker uit. Dat wil jij toch ook?
 
Overstappen van producten? De producten van Botanical Beauty zijn vrij van mineralen oliën en 100% natuurlijk. SPANNEND om over te stappen en wil je meer informatie over welke producten bij je passen mail dan gerust naar info@schoonheidsinstituutpuur.nl dan help ik je verder.

2 Responses

Laat een reactie achter